Astăzi vorbim despre Pakhlava (Pahlava)

0
653

Dulciurile naționale din Azerbaidjan sunt împărțite în trei feluri pe bază de făină, caramel și bomboane. Cele pe bază de făină sunt: ​​shekebura, pakhlava, sheker-churek, Baku kurabye, nan, kyata, tyhma, kyulcha, mutaki. Există peste 30 de soiuri: fiecare zonă are genul său special.

Astăzi vorbim despre pakhlava :
Gospodinele azeriene gătesc pakhlava din același aluat ca în shakerbura. Primul strat de aluat turnat se pune pe tava unsă cu ulei, umplutura se strecoară pe ea; al doilea strat de aluat este folosit pentru acoperirea umpluturii. Procedura se repetă de 8-10 ori. După aceea, pahlava este tăiată în romburi, unsă cu gălbenușul unui ou amestecat cu șofran. Jumătățile de nuci sau fistic sunt folosite pentru a decora mijlocul fiecărui rom. Când gata pakhlava este acoperit cu sirop sau miere.

Pakhlava (Pahlava) este o delicioasă patiserie dulce cu origini din Orientul Mijlociu. Există mai multe soiuri de Pakhlava în Azerbaidjan, dintre care cea mai populară este pakhlava multistrat în stil azerbaijan. În mod tradițional, se mănâncă în timpul Novruz, o sărbătoare azerbaijană care sărbătorește noul an și venirea primăverii, împreună cu Shekerbura și Shor-Gogal, dar este adesea savurat pe tot parcursul anului.


#Pakhlava (Pahlava)
Azerbaijani national sweets are divided into three kinds-flour-based, caramel, and candies. The flour-based ones are: shekebura, pakhlava, sheker-churek, Baku kurabye, nan, kyata, tykhma, kyulcha, mutaki. There are over 30 varieties: each area has its special kind.

Today we talk about pakhlava
Azerbaijani housewives cook pakhlava from the same dough as in shakerbura. The first layer of rolled out dough is put on oiled baking tray, the stuffing is strewn on it; the second dough layer is used to cover the stuffing. The procedure is repeated 8-10 times. After that pakhlava is cut in rhombuses, greased with the yolk of an egg mixed with saffron. Nut or pistachio halves are used to decorate each rhombus’ middle. When ready pakhlava is coated with syrup or honey.

Pakhlava (Pahlava) is a delicious sweet pastry of Middle Eastern origins. There are several varieties of Pakhlava in Azerbaijan, the most popular of which is the multilayered Azerbaijani-style pakhlava. Traditionally it is eaten during Novruz, an Azerbaijani holiday celebrating the new year and the coming of spring, together with Shekerbura and Shor-Gogal, but is often enjoyed all throughout the year.

Lasă un răspuns